21 Ekim 2012 Pazar

Baklavalık yufkayla sebzeli, tavuklu strudel



Çay soframızdan birkaç kare fotoğraf ile birlikte farklı bir ’strudel’ tarifi... Tavuklu, sebzeli kremalı bir iç, üzerine de yine krema ile hazırlanmış bir sos. Lezzet harika, görüntü güzel, hazırlaması kolay. O zaman denemek gerek değil mi?


MALZEMELER:
  • 10 adet baklava yufkası
  • 2 adet kemiksiz tavuk göğsü (küçük küp küp doğranmış)
  • 2 adet orta boy pırasa (ince kıyılmış)
  • 1 adet büyük boy havuç (jülyen doğranmış)
  • 1 küçük dilim beyaz lahana (ince kıyılmış)
  • 200ml krema / half-and-half cream
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı (yufkaların içine ve üzerine sürmek için)
  • Rendelenmiş kaşar yada mozzarella peyniri
  • 1 çay kaşığı köri (silme)
  • Karabiber - tuz
 Üst sosu için:
  • 200ml krema / half-and-half cream
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Biraz rende kaşar ya da mozzarella
  • Çok az tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Tavukları yıkayın, küçük doğrayın, tavaya alıp suyunu çekip rengi değişene kadar kavurun. Bir başka kaba aktarıp sıcak bekletin.
  • Aynı tavada (gerekirse biraz daha yağ ekleyin) jülyen doğranmış havucu zeytinyağda biraz çevirin. Lahanayı ve pırasayı ince kıyın, tavaya ekleyin, sebzeler pişene kadar  soteleyin. Tavukları ekleyin, sebzelerle birlikte 1-2 dakika daha pişirin. En son baharatları, tuzu ve kremayı ekleyip kremayı çektirene kadar pişirin (tavanın dibinde bir iki kaşık sos kalana kadar). Soğutun.
  • Baklavalık yufkayı iki kat olarak serin. Yufkaların üzerine fırça biraz zeytinyağı  sürün. Uzun kısmına soğumuş içi koyun, üzerine rende kaşar veya mozzarella peyniri serpin ve sarın.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine fırçayla yumurta sarısı ve zeytinyağlı karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin.
Üstünün sosunu hazırlamak için; 
  
200 ml kremaya 1 tatlı kaşığı nişasta koyup, orta ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Biraz rende kaşar ekleyerek peynir eriyince servis kasesine bosaltıp, yerken böreklerin üzerine dökerek servis yapın.
Afiyet olsun





7 yorum:

Heyyfi dedi ki...

Nasıl lezzetli olabileceği ancak hayal kurma yeteneğimize kalmış. Ben öyle hayaller kurdum ki sanki kokusu bile burnumda. Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.
Sevgilerimle...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Baklavalık yufka mutfakta muzizeler yaratıyor..ellerinize sağlık,nefis olmuş..sevgiler..

Okyanus Otesi dedi ki...

Yine ellerinize saglik derhal deneyecegim tek birsey sormak istiyorum:) benmi gozden kaciriyorum bilemedim tavuklari bir kenarda biraktik sonra sebzeleri karistirdik ama tavuklari sebzelere ekledik degil mi? Sizin tarifleri buyuk bir heyecan ile takip ediyorum ve elimden geldigince yapiyorum:)) tesekkur ederim kendi adima.. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Hatirlatma icin tesekkur ederim sevgili Okaynus Otesi. Gercekten tavuklari ben biraktigim kenarda unutmusum:) Simdi ekledim.

Sevgiler.

*mehtap dedi ki...

harika görünüyor,elinize sağlık..

fuat gencal dedi ki...

Merhabalar, Bu bayramda kalplerimiz sevinçle dolsun, sağlık ve huzur bizimle olsun,bütün acılarımız unutulsun, yaptığımız ve yapacağımız tüm dualarımız kabul ve makbul olsun. Kurban bayramınızı tebrik eder esenlikler dilerim.

Unknown dedi ki...

Tesekkurler Fuat bey, sizin de bayraminiz kutlu olsun.

Asuman